Stimulează apărarea naturală a organismului.

Ingrediente: zinc, apă distilată; 1 ml soluție conține 8,41 mg zinc (aprox. 56% din DZR)


Recomandări:
ca adjuvant în tulburările atribuite deficitului de zinc: imunitate scăzută, infecții repetate greu de stăpânit prin antibiotice, pierderea sensibilității olfactive si gustative, diminuarea apetitului, întârzierea creșterii în înălțime și greutate, unghii fragile, erupții solzoase pe piele, căderea părului, atrofierea organelor sexuale, sterilitate, impotență, frigiditate, boli ale prostatei, schizofrenie, distrofie musculară, diabet, acnee. Zincul participă la producerea testosteronului și la reducerea depunerilor de colesterol. Intră în constituția enzimelor digestive și a celor ce favorizează metabolizarea alcoolului, în compoziția formei circulante a insulinei, în compoziția hormonilor sexuali, este implicat în fazele reproducerii umane, chiar si în perioada constituirii organelor la făt. Stimulează hipofiza, glandele genitale, intervine în funcționarea pancreasului, protejează organismul de efectele nocive ale mediului.


Mod de folosire: Se utilizează ca supliment alimentar, prin pulverizare în cavitatea bucală: 1-2 aplicații, dimineața pe stomacul gol sau la 5 minute după micul dejun. Se ține sub limbă 1-2 minute, apoi se înghite; absorbția este instantanee.

Doza zilnică recomandată: 2 x 1 ml/zi

Alte informații utile:
Zincul controlează și reglează procesele metabolice, activitatea enzimelor de importanță vitală (de la cele care contribuie la dezvoltarea celulelor până la cele care duc la sinteza testosteronului).

Zincul se găsește în organism în cantități foarte mici (un om la 70 kg are 2,5 g Zn), din care cauză este necesar un aport exogen permanent.
Este indispensabil în biosinteza proteinelor și a acizilor nucleici.
Participă la sinteza insulinei, hormon secretat de pancreas, necesar metabolismului glucidelor.
Are rol important în menținerea echilibrului acido-bazic.
Intervine la dezvoltarea și maturarea aparatului reproducător.
Participă la producerea testosteronului - anabolizant proteic - ceea ce favorizează dezvoltarea musculaturii (reglarea motricității musculare).
Reduce depunerile de colesterol.
Ajută la ameliorarea unor boli ale prostatei; ea funcționează normal numai în prezența unei cantități corespunzătoare de zinc.
Este eficient în tratamentul sterilității.
S-a demonstrat clinic că, în unele cazuri de impotență, se pot obține ameliorări substanțiale prin adaos de zinc în alimentație.
Are rol în desfășurarea normală a funcțiilor cerebrale, ceea ce justifică administrarea sa ca adjuvant în tratamentul unor boli psihice.
În cazul scăderii sensibilității gustative.
Ajută la dispariția petelor albe de pe unghii.
Protejează organismul de elemente nocive ale mediului ambiant; insuficiența zincului determină reținerea unor prea mari cantități de cadmiu în organism.
Zincul intensifică sinteza de hemoglobină și de lecitină.
Organismul sportivilor necesită o cantitate mai mare de zinc; în timpul antrenamentelor, ei pierd mult zinc prin transpirație abundentă.
Cercetări recente pun în evidență că prin hrană organismul primește 8 mg din acest oligoelement, cam jumătate din cantitatea necesară; iată de ce sunt frecvente îmbolnăvirile datorate deficitului de zinc: sterilitate, impotență, frigiditate, tulburări ale ciclului menstrual, schizofrenie, anemie, diabet, alcoolism, boli grave.
Alimente bogate în zinc: orez, germeni de cereale, semințe de dovleac, iaurt, muotar, argilă.
Notă: Zincul se asimilează mai bine în asociere cu vitamina A, calciu și fosfor. Dintre toate oligoelementele existente în soia, numai zincul ridică probleme în ceea ce priveote biodisponibilitatea, datorită acidului fitic. Prin urmare, este absolut necesar consumul unui supliment alimentar pe bază de zinc.

Favisan produs

Categorie: Minerale (solutie)


PRET:

30 ml15.40 RON