Calmează durerile în caz de nevrită, dureri musculare şi de încheieturi; combate insomnia şi stările de tristeţe.
Acest produs calmează orice durere, indiferent de provenienţa ei.
Recomandări:
Datorită proprietăţilor antiinflamatoare şi antinevralgice, produsul este recomandat ca adjuvant în nevralgii, reumatism, gută, migrene, dureri musculare, menstre dureroase, crampe abdominale, dureri de stomac etc.
Acţiunea antiinflamatoare se datorează camazulenei, a substanţelor triterpenice, a prezenţei glicozidelor saligenolului (alcool salicilic), a bioflavonelor.
Produsul - consumat intern şi folosit în aplicaţii externe, sub formă de comprese, pe porţiunea dureroasă - poate să conducă la dispariţia durerilor după 14-30 de minute, iar, în cazul formelor cronice, după 3-5 zile. Se obţin rezultate bune şi în cazul formelor rebele de nevralgie, de trigemeni şi ischialgie (ischi = prefix, de origine greacă, ce arată o relaţie cu şoldul; nevrită - inflamaţia unui nerv, manifestată printr-o serie de tulburări în funcţie de particularităţile nervului lezat).
Mod de preparare şi administrare:
a) Decoct: Se fierbe o linguriţă de produs în 250 ml apă, timp de 5 minute, apoi se lasă acoperit 20-30 de minute. Se strecoară şi se beau 3-4 căni pe zi, vreme îndelungată.
b) Pulvis: Se macină fin produsul, cu maşina de cafea şi se iau cu ceai, o jumătate de linguriţă, de 2-3 ori/zi.
Extern: Se pun comprese pe regiunea dureroasă (în prealabil, unsă cu cremă de gălbenele), în funcţie de dimensiunea locului afectat. Pentru aceasta, se ia o bucată de vată sau de flanelă, se umezeşte cu decoctul obţinut conform pct. a şi se aplică pe porţiunea dureroasă. Deasupra se pune o bucată de folie subţire pentru a menaja lenjeria, iar apoi se leagă o cârpă caldă. Compresa se ţine de seara până dimineaţa.
Prezentare: pungi de 50 g
Păstrare: la temperatura camerei, în locuri ferite de umiditate excesivă şi de lumină solară

Favisan produs

Categorie: Ceaiuri


PRET:

50 g12.40 RON