Ceai tonic, recomandat în toate formele de oboseală, stimulent al metabolismului. Întăreşte capacitatea de apărare în tot felul de infecţii. Rezolvă ulcerele, opreşte diareea şi scurgerile uterine, ajută splina să se liniştească. Îl recomandăm în deranjamente stomacale, datorită însuşirilor sale antitoxice şi antiseptice. Are efect benefic asupra florei intestinale. Este un detoxifiant eficient, curăţă organismul de miasme, îl scapă de musafiri nepoftiţi (viermi intestinali). Vă e de mare folos dacă suferiţi de boli de piele, în special psoriazis. Prin acţiunea de precipitare a proteinelor, fiind astringent, hemostatic, e indicat în enterite, hemoroizi, rinofaringite, faringite acute şi cronice, arsuri, degerături. Serveşte ca adjuvant antialergic, în intoxicaţii cu alcaloizi şi cu săruri ale metalelor grele (plumb, cupru, staniu).


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Uz extern: Compresele sau spălăturile, în caz de infecţii, umflături, hemoroizi, se fac cu un decoct mai concentrat decât cel folosit ca băutură. Sub formă de pulvis, opreşte hemoragiile nazale, iar, în cazul escarelor, ajută la cicatrizarea acestor răni deschise. În rinofaringite, faringite acute şi cronice, recomandăm gargară cu acest decoct, de 2-3 ori pe zi. În rinita atrofică (atrofierea mucoasei nazale) faceţi spălături nazale şi tamponaţi rănile cu vată înmuiată în soluţie.

Mod de preparare şi administrare:
a) Decoct: O linguriţă cu vârf de produs se fierbe, 5 minute, în 250 ml apă de fântână sau de izvor. Se infuzează 20-30 de minute, se strecoară şi se beau, cu înghiţituri rare, 2-3 căni pe zi.
b) Pulvis: Se macină fin produsul cu maşina de cafea şi se ia, zilnic, între mese, 1/2 linguriţă, de 2-3 ori/zi.

Prezentare: pungi de 50 g

Păstrare: la temperatura camerei, în locuri ferite de umiditate excesivă şi de lumină solară

Favisan produs

Categorie: Ceaiuri


PRET:

50 g12.40 RON