La fiecare sticlă de OMEGA 3 oferim cadou o sticlă de Sirop concentrat de mentă (200 ml).

OMEGA - 3 COMPLET (EPA, DHA, ALA)
îmbogăţit cu vit.E şi D3
Protejează inima, creierul, ochii şi articulaţiile.

 


Acizi grași ω-3 nu pot fi produși de corpul nostru, deci este necesar ca alimentația noastră să-i conțină. Sunt foarte sensibili la temperatură, oxidare, lumină, de aceea trebuie avut grijă la modul de păstrare al acestor alimente. Este necesară și asocierea cu antioxidanți (vit.E, C, resveratrol, licopen, turmeric etc.) pe lângă păstrarea în condiții corespunzătoare. 


 


DHA contribuie la menținerea vederii normale și a funcției normale a creierului. EPA și DHA contribuie la funcția normală a inimii. Efectul benefic se obține în condițiile unui consum zilnic de 250 mg DHA, respectiv, de 250 mg EPA și DHA). Vitamina E contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ, iar vitamina D contribuie la menținerea funcției normale a sistemului muscular, contribuie la menținerea sănătății sistemului osos. Vitamina D contribuie la  absorbția/utilizarea normală a calciului și fosforului, la menținerea concentrațiilor normale de calciu în sânge; participă la procesul de diviziune celulară și la funcționarea normală a sistemului imunitar.


 


Ingrediente: ulei de seminţe de in (Linum usitaissimum) - 40%, agent de încărcare: ulei de măsline extravirgin, ulei de peşte 50/20-28%, vitamina E/acetat de tocoferol (ulei vegetal) 20 mg, vitamina D3/colecalciferol (amidon, tocoferol) 10 µg


 


Total Omega-3: 1980 mg/5 ml


 


În corpul nostru, acizii omega-3 (ꙍ-3), exercită numeroase roluri. Organismul îi produce pornind de la EPA, care poate regla procese fiziologice fundamentale.


 


1. Acizii graşi Omega-3 nu pot fi produşi de corpul nostru, deci este obligatoriu ca alimentaţia noastră să-i conţină. 


 


2. Acizii graşi Omega-3 sunt un adevărat combustibil pentru creier; ei susţin dezvoltarea, sănătatea şi performanţa creierului. 


 


3. Este eficient pentru bebeluşi, copii, adolescenţi si adulţi, ferindu-i de depresie, stres, oboseală şi stabilizând dispozitia. 


 


4. Acizii graşi Omega-3 ajută celulele endoteliale care căptușesc vasele de sânge să secrete mai mult oxid nitric, care produce relaxarea și dilatarea arterelor.


 


Omega-3 şi efectele benefice asupra organismului:


 


• stabilizează ritmul inimii (reduce aritmiile);


 


• are efect antitrombotic (reduce tendinţa de coagulare a sângelui);


 


• reduce depunerea de plăci ateromatoase (diminuează presiunea sângelui);


 


• scade LDL si Trigliceridele (creşte HDL); 
• are efect antiinflamator (eicosanoizii slăbesc efectul inflamator al hormonilor lipizi).
EPA (Acidul eicosapentaenoic) este unul din cei mai importanţi acizi graşi ꙍ-3. EPA poate modula procesele inflamatorii aducând beneficii în tratamentul anumitor afecţiuni cardiace, artritei, afecţiuni intestinale inflamatorii, Alzheimer, epilepsiei, artritei reumatoide, durerilor articulare, înţepenirii matinale. 


 


DHA (Acidul docosahexaenoic):


 


• Cercetările au dovedit că DHA hrăneşte creierul şi îi creşte funcţionalitatea.


 


• Fiind un constituent al lipidelor din creier, retina şi ţesutul nervos, este esenţial pentru funcţionalitatea acestor ţesuturi.


 


• DHA se regăseşte şi în membranele celulare ale ţesutului cardiac şi în celulele spermei.
• DHA joacă un rol vital în timpul sarcinii pentru dezvoltarea creierului şi a sistemului nervos central al fătului (deficienţa poate produce disfuncţionalităţi vizuale şi la dezvoltarea mentală şi psihomotorie întarziată a copilului.
• Este util şi pe măsură ce copilul creşte, influenţând în bine capacitatea de ascultare, de memorare, de înţelegere şi de îmbogăţire a vocabularului, combaterea depresiei. 
ALA (Acid alfa-linolenic) este ꙍ-3 din uleiul de in. Studiile sugerează că şi ALA este folositor pentru mentinerea sănătăţii. Dietele bogate în acizi graşi ꙍ-3, inclusiv ALA pot scădea tensiunea arterială.
Concluzie: printre beneficiile importante sunt îmbunătăţirea funcţiilor cerebrale la toate categoriile de vârstă (în special la copii şi bătrâni), reducerea proceselor inflamatorii şi degenerative, protecţie cardiovasculară, protecţie contra infecţiilor şi tumorilor, artritei reumatoide, bolilor autoimune, alergii, eczeme, sindrom depresiv, reglează ciclul menstrual, sănătatea pielii, scad tensiunea arterială, colesterolul rău, protejează împotriva îngrăşării, obezităţii, asigură sănătatea retinei şi obţinerea unui psihic de fier. 
Mod de utilizare:
copii 0-12 luni: 3 picături/ zi;
copii 1-12 ani: 2,5 ml/zi;
copii peste 12 ani şi adulţi: 5 ml / zi
Notă:
- Sunt foarte sensibili la temperaură, oxidare, lumină, de aceea trebuie avut grijă la modul de păstrare a acestor alimente. 
- Este necesară şi asocierea cu antioxidanţi (vit.C,E, resveratrol, licopen, turmeric, etc), pe lângă păstrarea în condiţii corespunzătoare. 
- Când cumpăraţi un supliment de ꙍ-3, verificaţi prima dată conţinutul de EPA şi DHA. Există pe piaţă suplimente cu ꙍ-3 care nu listează aceste detalii pe etichetă, inducând în eroare consumatorul prin cantitatea totală de ulei de peşte sau prin greutatea ambalajului. 
- Nu folosiţi produsul dacă sunteţi alergic la unul dintre componente (prima reacţie este înroşirea pielii). Se recomandă un test prealabil înainte de utilizare; se aplică pe pliul cotului şi se aşteaptă 24 ore. 
- Proprietăţile şi modul de utilizare a produsului au doar caracter informativ, ele nu constituie informaţii medicale. Ele se bazează pe literatura de specialitate, disponibilă în cărţi, publicaţii, site-uri web, de referinţă în fitoterapie, aromaterapie, chimie cosmetică şi de practicile medicinii populare care au trecut proba aspră a timpului.


 


Prezentare: cutie de carton cu sticlă de 200 ml 

Favisan produs

Categorie: Uleiuri


PRET:

200 ml61.10 RON