Ingrediente: ulei esențial de busuioc (Ocimum basilicum oil)
Folosit foarte mult în arta culinară și în ritualul religios, considerat plantă sacră. Aduce protecție.
Proprietăți: 
- antibacterian, antiviral, antiparazitar
- tonic nervos
- antiinflamator
- tonic digestiv, carminativ
- expectorant (antitusiv)
- hipotensiv
- stimulent al glandelor suprarenale
- afrodisiac
- cicatrizant
- antidepresiv
- înlătură oboseala intelectuală, îmbunătățește memoria și capacitatea de concentrare, conferă minții claritate
- echilibrant și reconfortant emoțional

Uz extern: 
- prin aplicare direct pe piele
1. In caz de oboseală, stres, surmenaj, nervozitate, depresie, anxietate. Se aplică ca atare (1-2 picături), în punctele de presopunctură sau diluat în ulei vegetal (măsline, cocos, cânepă); se maseză tâmplele, zona cervicală, umerii.
2. În cazul durerilor de cap, migrene, stări tensionate, dureri și crampe musculare. Se aplică ca atare (1-2 picături) în punctele de presopunctură sau diluat în ulei vegetal pentru masarea zonelor dureroase și în caz de crampe musculare.
3. În caz de indigestie, crampe abdominale, spasme, aerofagie. Se aplică ca atare (1-2 picături) în punctele de presopunctură sau diluat în ulei vegetal. Se masează pe abdomen și pe plexul solar.
4. Pentru probleme nervoase. Se aplică ca atare (1-2 picături), în punctele de presopunctură sau diluat în ulei vegetal; se aplică de-a lungul coloanei vertebrale.
5. Împotriva înțepăturilor de insecte (țânțari, viespi). Se aplică 1 picătură ca atare.
- prin mirosire
6. Inhalații. Se aplică 1 picătură pe un șervet și se fac inhalații în caz de greață, rău de mare sau de călătorie, infecții respiratorii, bronșite, tuse.
7. Susține sistemul digestiv. Ușurează digestia dificilă, spasmele, diminuează flatulența, senzația de greață, starea de vomă.
8. Susține sistemul urogenital. Este util în menstruație întârziată și crampe menstruale.
9. Susține sănătatea mușchilor și articulațiilor. Ameliorează spasmele musculare, guta, reumatismul.
10. Susține sistemul nervos. Diminuează tensiunea nervoasă, depresia, epuizarea nervoasă.
11. Susține sistemul respirator. Este utilizat ca adjuvant în dureri de urechi, de cap, migrene, rinite, sinuzite, polipi nazali; este util în toate probelemele respiratorii (astm, tuse, bronșite, răceli).

Efecte asupra spiritului

Revigorează spiritul, stimulează dezvoltarea intuiției. În terapia emoțiilor este util deoarece este echilibrant și reconfortant emoțional.

Uz intern: la indicația specialistului

1-2 picături de 2-3 ori/zi, dizolvate într-o linguriță de miere sau în jumătate de lingură ulei alimentar (măsline, cânepă)

Precauții:
- A se folosi cu prodență în caz de sarcină, alăptare și la copii sub 6 ani.
- A se evita contactul cu ochii.
- A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
- A nu se utiliza pur, pe suprafețe cutanate extinse (doar în aplicații locale, punctual pe zona dureroasă sau pe punctele de presopunctură)
Notă: Nu folosiți produsul dacă sunteți alergic la unul dintre componente (prima reacție este înroșirea pielii). Se recomandă un test prealabil înainte de utilizare: se aplică pe pliul cotului și se așteaptă 24 de ore.
Proprietățile și modul de utilizare a produsului au doar caracter informativ, ele nu constituie informații medicale. Ele se bazează pe literatura de specialitate disponibilă în cărți, publicații, site-ul web, de referință în fitoterapie, aromaterapie, chimie cosmetică și de practicile medicinei populare care au trecut proba aspră a timpului.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Favisan produs

Categorie: Aromaterapie


PRET:

10 ml27.50 RON