ceai venotonic și arterial; pentru sănătatea venelor și arterelor
Ingrediente: plante ce conțin salicină, rezine, derivați antrachinonici, ulei volatil: răchită albă (Salicis cortex), spin alb (Xanthii spinosi herba), aghistin (Hippocastani semen), floarea găinii (Taraxaci herba), cireșică (Millefolii flos), brebenel (Polygoni avicularis herba)
Efecte: Tonic al musculaturii netede, în special al pereților venoși.
Recomandări: ca adjuvant în tromboze, varice, hemoroizi, arterite, tromboflebite. Elimină senzația de picioare grele. Ceaiul le este deosebit de util persoanelor care stau mult în picioare la serviciu.
Mod de preparare:
Infuzie: la o linguriță de produs se adaugă 250 ml apă clocotită. Apoi se lasă acoperit timp de 20-30 de minute, după care se strecoară.
Mod de administrare: Se beau 2-3 căni pe zi, cu înghițituri rare, între mese, precum și la nevoie.
Produsul poate fi consumat și ca atare, sub formă de pulvis, astfel: se macină fin produsul cu mașina de cafea și se ia câte o jumătate de linguriță, de 2-3 ori/zi cu apă sau ceai.
Alte informații utile:
– Ce este boala tromboembolică?
Este un proces mixt de inflamaţie a peretelui venos (momentul iniţial) şi de coagulare intravasculară. Începe cu venele tălpii piciorului şi se întinde la vena femurală şi iliacă. La examenul local, se observă dilatarea venelor, hipertensiune cutanată, durere la palpare, edeme. Evoluează în ani; în stadiu avansat, edemul îşi măreşte volumul.
– Ce-i de făcut din punct de vedere al modului de viață și de alimentație?
Un regim alimentar bogat în ceapă, usturoi, lichide, legume, fructe, vegetale, spre a evita constipaţia, obezitatea şi a combate tromboza.