normalizează tensiunea arterială
Ingrediente: vâsc (Viscum album) – 20%, păducel (Crataegus monogyna) – 20%, păpădie (Taraxacum officinale) – 20%, coada-calului (Equisetum arvense) – 10%, crușin (Frangula alnus) – 10%, valeriană (Valeriana officinale) – 10%, salcie (Salix alba) – 10%.
Glicozizii și alcaloizii produc rărirea pulsului și scăderea tensiunii arteriale, prin efectul liniștitor pe care îl au asupra sistemului nervos central și asupra nervilor vasomotori; acidul salicilic liber sporește diureza, iar oximetilantrachinona înlesnește golirea la timp a intestinului.
Mod de preparare:
Infuzie: La o linguriță de produs se adaugă 250 ml apă clocotită. Se lasă acoperit 20-30 de minute, după care strecoară.
Mod de utilizare: ca supliment alimentar
Doza zilnică recomandată: 2 căni pe zi, cu înghițituri rare, în timpul zilei