HIPERTENSIUNE ARTERIALĂ

1. DIMINEAȚA:

Infuzie de cuișoare. Preparare: seara se pun 7 cuişoare măcinate (zdrobite) la infuzat cu 100 ml apă clocotită. Dimineaţa, se strecoară şi se bea înainte de micul dejun. Se fac cure de 10 zile cu pauze de 10 zile. În perioada de 10 zile de pauză se administrează un pahar de apă, ușor încălzită, cu un cățel de usturoi întreg sau tocat.

2. ÎNAINTEA MESELOR:

TALPA GÂȘTEI+PĂDUCEL+VÂSC: 1 capsulă de 3 ori/zi

3. DUPĂ MESE:

MANGNEZIU LACTAT: 1 capsulă de 3 ori/zi

ARGILĂ: 1 granulă de 1 cm de 2 ori/zi, ca atare (se lasă să se topească) sau dizolvată în apă

CETINĂ: conform etichetei, cure de 23 de zile cu pauze 1 lună

4. ÎNTRE MESE:

NORMAL TENS: 2 căni/zi

VALERIANĂ: 1 capsulă de 3 ori/zi

5. ÎNAINTE DE CULCARE:

Un cățel de usturoi, cu puțină apă ușor încălzită, la două ore după cină